Quizmaker

Wist u dat theaterkoning Joop van den Ende zijn carrière begon als Batman-imitator? Dat je met 60 jaar samen je diamanten huwelijk viert? En hoe de legendarische Texelse groene schapenkaas aan zijn karakteristieke smaak kwam?

Al vanaf mijn vroege jeugdjaren heb ik een fascinatie voor feiten en trivia. Het tijdschrift Kijk trok ik uit handen van de bladenman, de Spectrum Jeugdencyclopedie was mijn kinderbijbel en ik slaap nog altijd met de driedelige Dikke Van Dale onder mijn kussen. Deze fantastische-feitenfetisj is altijd gebleven en komt goed van pas bij de verschillende quizzen die ik (mede)organiseer en presenteer:

Samen met televisiecollega Bart Meijer (o.a. Klokhuis en de Beste Vrienden Quiz) word ik regelmatig geboekt met onze Quiz Op Maat. Dit is een live quiz van 25-40 minuten die wij helemaal op maat maken voor uw evenement, voor een publiek van 30 tot 1000 personen. Onderwerpen die spelen in uw sector, opmerkelijk vaknieuws, collega’s die iets bijzonders hebben meegemaakt, ze komen allemaal voorbij. De Quiz Op Maat wordt gelardeerd met toepasselijke audio- en videofragmenten en er wordt veel gelachen.

Enigszins gelieerd hieraan, maar toch weer anders, presenteer ik in mijn eentje de Dagquiz. De Dagquiz is een snelle live quiz van ongeveer 20 minuten, en vormt een natuurlijke brug tussen uw inhoudelijke evenement en de borrel. Het bijzondere van de Dagquiz is dat ik deze daadwerkelijk op de dag zelf maak. Ik ben dus vanaf de start bij uw evenement aanwezig, maak notities en foto’s, en verwerk deze tot een snelle round-up in quizvorm. De winnaar van de Dagquiz mag als eerste naar de bar.

Naast deze bijzondere, eigen formats kunt u bij mij ook terecht voor de organisatie en presentatie van een ‘gewone’ pubquiz voor uw medewerkers of relaties. Zo’n pubquiz is vaak wat meer ontspannen van opzet, met deelnemers die in teams aan tafeltjes zitten en een uur of anderhalf gezellig samen quizzen. Toch is het ook hier voor mij altijd de uitdaging om de gasten te prikkelen met bijzondere vragenrondes die aansluiten bij uw eigen onderwerpen, inclusief een verrassende plaatjesronde en de feestelijke muziekronde. Bij grotere events kan ik zo’n pubquiz ook presenteren in samenwerking met Bart Meijer of Roelof de Vries (in 2018 winnaar van het televisieprogramma De Slimste Mens). 

Een ervaren quizmaster nodig voor uw evenement? Michiel Eijsbouts is het enige juist antwoord!