Quizmaker

Al vanaf mijn vroege jeugd heb ik een fascinatie voor feiten en trivia. Het tijdschrift Kijk trok ik uit handen van de bladenman, de Spectrum Jeugdencyclopedie was mijn kinderbijbel en ik slaap nog altijd met de driedelige Dikke Van Dale onder mijn kussen. Deze fantastische-feitenfetisj is altijd gebleven en komt goed van pas bij de verschillende quizzen die ik (mede)organiseer en presenteer:

Samen met televisiecollega Bart Meijer (o.a. Klokhuis en de Beste Vrienden Quiz) word ik regelmatig geboekt met onze Quiz Op Maat. Dit is een livequiz van 25-40 minuten die wij helemaal op maat maken voor uw evenement, voor een publiek van 30 tot 1000 personen. Onderwerpen die spelen in de sector, opmerkelijk vaknieuws, collega’s die iets bijzonders hebben meegemaakt, ze komen allemaal voorbij. De Quiz Op Maat wordt gelardeerd met toepasselijke audio- en videofragmenten en er wordt altijd veel gelachen.

Quiz op Maat

Enigszins gelieerd hieraan, maar toch weer anders, presenteer ik in mijn eentje de Dagquiz. De Dagquiz is een snelle live quiz van ongeveer 20 minuten, en vormt een natuurlijke brug tussen uw inhoudelijke evenement en de borrel. Het bijzondere van de Dagquiz is dat ik deze daadwerkelijk op de dag zelf maak. Ik ben dus vanaf de start bij uw evenement aanwezig, maak notities en foto’s, en verwerk deze tot een snelle round-up in quizvorm. De winnaar van de Dagquiz mag als eerste naar de bar!

Naast deze bijzondere, eigen concepten kan ik ook uit de voeten met een ‘gewone’ pubquiz. Zo’n pubquiz is vaak wat meer ontspannen van opzet, met deelnemers die in teams aan tafeltjes zitten en een uur of anderhalf gezellig samen quizzen. Toch is het ook hier voor mij altijd de uitdaging om de gasten te prikkelen met bijzondere, persoonlijke vragen, inclusief een verrassende plaatjesronde en de feestelijke muziekronde. Bij grotere events kan ik zo’n pubquiz ook presenteren in samenwerking met Bart Meijer of Roelof de Vries (in 2018 winnaar van het televisieprogramma De Slimste Mens).

 

Een ervaren quizmaster voor uw evenement? Michiel Eijsbouts is het enige juist antwoord!

Dagvoorzitter

Een dagvoorzitter, dat is de persoon die een congres, relatiedag of ander inhoudelijk publieksevenement van begin tot eind ‘aan elkaar praat’: de plenaire keynote-spreker introduceren, een gesprek of debat leiden, vertellen waar de break-out-sessies over gaan en natuurlijk de weg wijzen naar het lunchbuffet en de borrelbar.

Ons land kent talloze kundige dagvoorzitters, elk met haar of zijn eigen aanpak. De mijne is gebaseerd op 3 pijlers: een gedegen voorbereiding, mijn gepatenteerde enthousiasme en écht contact met het publiek. Zo zorg ik ervoor dat niet alleen de spreker op het podium, maar ook het publiek zich gezien en gehoord voelt.

In de voorbereidingsfase denk ik graag mee over de invulling van uw event. Daarbij kan ik een direct beroep doen op een uitgebreid netwerk van kundige sprekers en onderhoudende, verbindende acts.

Michiel Eijsbouts als dagvoorzitter? Daar ga je voor zitten!

In het verlengde van mijn werkzaamheden als dagvoorzitter ben ik ook actief als presentator.
Stuur mij een bericht!