Wie is Michiel Eijsbouts?

Al sinds mijn jongste jaren heb ik de onbedwingbare neiging om mij te manifesteren voor publiek: van het zomerfeest van basisschool de Wegwijzer in Vlierden (als de stuntelende goochelaar ‘Nazak Snah’) tot de kindermiddag van de plaatselijke Carnavalsvereniging De Dors(t)vlegels. Als 7-jarige ‘tonprater’ dreunde ik op het podium van Zaal Thijssen nog netjes de grappen op die mijn moeder voor me uitgetikt had. Tegenwoordig schrijf ik meestal mijn eigen teksten.

Tijdens mijn ‘studietijd’ in Amsterdam kreeg ik als prille 17-jarige een leuk bijbaantje bij het programma Lingo. Op mijn arbeidsovereenkomst stond de functietitel ‘productie-assistent’, maar in de wandelgangen werd dat al gauw Chef Ballen. De gezellige werksfeer onder François Boulangé heb ik al eens beschreven naar aanleiding van zijn ontijdige overlijden.

Bij het eeuwige woordspel heb ik uiteindelijk zo’n 10 jaar gewerkt, eindigend in de functie van jury & voice-over. Ondertussen leverde ik al bijdragen aan diverse andere (quiz)programma’s, voortgestuwd door mijn taalgevoel en vrij brede algemene ontwikkeling. Als redacteur en/of tekstschrijver was ik betrokken bij al dan niet historische producties als Lingo, Tros Triviant, GamePlanets, de Taalmeesters, Met Het Mes Op Tafel, TatataTaal!, De Slimste Mens, Weten Zij Veel!?, de Beste Vrienden Quiz, de TV-Kijker van het Jaar en Het Verhaal Van Nederland.

Na de noeste arbeid in Het Gooi zocht ik vaak wat verkoeling in de hoofdstedelijke cultuur- en horeca-etablissementen. Vanuit dit netwerk kreeg ik steeds vaker de vraag om inhoudelijke en tekstuele bijdragen te leveren aan reclame-uitingen, zakelijke communicatie en allerlei projecten op het snijvlak van taal en media. Dit resulteerde ook in 2 romans van mijn hand bij uitgeverij Meulenhoff: Dat Zei Mijn Vrouw Vannacht Ook Al (aanrader!) en IJsvrij. Bij uitgeverij Kluitman verschenen de jeugdboeken Lees Dit Boek Niet en Het Humor Handboek, waarin ik samen met Bart Meijer informatie verweef met humor, en omgekeerd.

Heden ten dage ben ik vooral vóór de schermen actief. Op deze website zijn specifieke pagina’s gewijd aan mijn bezigheden als dagvoorzitter, presentator, comedian bij De Speld Live en organisator/presentator van diverse quizzen en de Grote FotoBingo Show.

In mijn vrije tijd zit ik graag in mijn bubbelbad te lezen, vooral non-fictie en biografieën. Wat Nederlandse literatuur betreft kan ik geen genoeg krijgen van S. Carmiggelt, Cindy Hoetmer, A. Moonen, Joris van Casteren en Robert Schuit. Daarnaast knutsel ik hobby- en regelmatig met karton dat ik bijeenscharrel op de Dappermarkt bij mij om de hoek. Hiermee maak ik o.a. legpuzzels en decoratieve teksten, bij voorkeur gelardeerd met glitter.

Met al deze uiteenlopende activiteiten is voor mij geen dag hetzelfde, en dat houdt me fris, scherp en vrolijk. Toch zijn er ook in dit lange, rijke leven enkele klussen waar ik nog niet aan toe gekomen ben. Deze vindt u op de pagina Eijsbouts Gratis.

Deze site staat bol van de manieren om direct contact met mij op te nemen. Toch zijn er, zo blijkt, ook opdrachtgevers die liever via een intermediair werken. In dat geval kunt u terecht bij de aardige en vooral kundige medewerkers van mijn agentschap Humor Werkt. Maak gebruik van het codewoord ‘Toppertje’, dan komt dat helemaal in orde.

Dagvoorzitter

Een dagvoorzitter, dat is de persoon die een congres, relatiedag of ander inhoudelijk publieksevenement van begin tot eind ‘aan elkaar praat’: de plenaire keynote-spreker introduceren, een gesprek of debat leiden, vertellen waar de break-out-sessies over gaan en natuurlijk de weg wijzen naar het lunchbuffet en de borrelbar.

Ons land kent talloze kundige dagvoorzitters, elk met haar of zijn eigen aanpak. De mijne is gebaseerd op 3 pijlers: een gedegen voorbereiding, mijn gepatenteerde enthousiasme en écht contact met het publiek. Zo zorg ik ervoor dat niet alleen de spreker op het podium, maar ook het publiek zich gezien en gehoord voelt.

In de voorbereidingsfase denk ik graag mee over de invulling van uw event. Daarbij kan ik een direct beroep doen op een uitgebreid netwerk van kundige sprekers en onderhoudende, verbindende acts.

Michiel Eijsbouts als dagvoorzitter? Daar ga je voor zitten!

In het verlengde van mijn werkzaamheden als dagvoorzitter ben ik ook actief als presentator.
Stuur mij een bericht!