Presentator

Als presentator sta ik regelmatig voor de camera, achter de microfoon en op het podium. Afhankelijk van de opdracht en de aard van de productie kan ik daarbij verschillende kanten op: de ingetogen gastheer die simpelweg opdist wat er op zijn kaartje of autocue staat, of een stuiterende, improviserende volksmenner – en alles daartussenin.

 

Vanaf de bühne nam ik het publiek bij de hand tijdens verschillende feestelijke evenementen in Paradiso, diverse eigen (pub)quizzen en FotoBingo’s in gans het land, prijsuitreikingen van de NTR en het Rijksmuseum, mooie avonden over media, muziek, literatuur, kunst en/of vogels in het sympathieke Torpedo Theater, openingen in het Spoorwegmuseum en de schrijversavond van het Harry Mulisch Festival in Café Américain te Amsterdam (echt waar).

 

Ook al heel wat jaartjes ben ik betrokken bij verschillende uitingen van het populaire Nederlandse nieuwsmedium De Speld. Niet alleen tijdens optredens in het land, bij de shows van De Speld Live , maar ook bij De De Speld Podcast (de podcast van De Speld). Om de grote schare fans van De Speld verder te behagen hebben we tijdens de corona-lockdowns enkele malen live een editie gestreamd van de Grote Speld Avondklok Quiz. En ook in het nieuwsprogramma Globaal Nieuws mag ik regelmatig mijn heldere licht laten schijnen, bijvoorbeeld over de kabinetsformatie:

 

De kabinetsformatie

(deze video is trouwens opgenomen een uur of twee nadat ik mijn beugel kreeg aangemeten)

Op televisie was ik als jurylid/voice-over te horen in vele afleveringen van het legendarische woordspelletje Lingo (TROS). Als assistent/professor/decorbewoner Tonnie van der Neut was ik te zien in seizoen 2 t/m 7 van De Beste Vrienden Quiz (NTR). Dit laatste programma kende nog een hilarische spin-off in Tonnies Caravan Quiz, waarin ik vanuit een vouwcaravan live quizde met honderden basisscholieren en mijn BVQ-collega Bart Meijer.

Aan de presentaties die ik louter met mijn stembanden doe is op deze site een aparte pagina gewijd.

Ik ben beschikbaar als presentator van uw podcast, explainer, corporate video, televisieprogramma, webinar of live event. Neem vooral vrijblijvend contact op voor een inschatting van de kosten en mogelijkheden.

Niet genoeg budget om Eijsbouts in te huren? Organiseer dan gewoon een evenement waarvoor ik gratis kom opdraven. Win-win-win!

Dagvoorzitter

Een dagvoorzitter, dat is de persoon die een congres, relatiedag of ander inhoudelijk publieksevenement van begin tot eind ‘aan elkaar praat’: de plenaire keynote-spreker introduceren, een gesprek of debat leiden, vertellen waar de break-out-sessies over gaan en natuurlijk de weg wijzen naar het lunchbuffet en de borrelbar.

Ons land kent talloze kundige dagvoorzitters, elk met haar of zijn eigen aanpak. De mijne is gebaseerd op 3 pijlers: een gedegen voorbereiding, mijn gepatenteerde enthousiasme en écht contact met het publiek. Zo zorg ik ervoor dat niet alleen de spreker op het podium, maar ook het publiek zich gezien en gehoord voelt.

In de voorbereidingsfase denk ik graag mee over de invulling van uw event. Daarbij kan ik een direct beroep doen op een uitgebreid netwerk van kundige sprekers en onderhoudende, verbindende acts.

Michiel Eijsbouts als dagvoorzitter? Daar ga je voor zitten!

In het verlengde van mijn werkzaamheden als dagvoorzitter ben ik ook actief als presentator.
Stuur mij een bericht!