Presentator

In mijn werkzame leven heb ik ruimschoots ervaring als presentator. Soms als man-met-stem die simpelweg voorleest wat er op het kaartje of de autocue staat, liever nog als professional met een brede algemene ontwikkeling die met empathie, ad-remheid en improvisatie een programma naar een hoger plan kan tillen.

Vooral bij live-evenementen, zowel op het podium als in de studio, krijg ik lol in de rol van gastheer die af en toe de schijn wekt van dreigend controleverlies, maar ondertussen wel degelijk de touwtjes stevig in handen heeft en het publiek bij de les houdt.

Vanaf het podium nam ik het publiek bij de hand tijdens bijvoorbeeld de Uitmarkt, verschillende feestelijke evenementen in de grote zaal van Paradiso, diverse eigen (pub)quizzen en FotoBingo’s in gans het land, prijsuitreikingen van de NTR en het Rijksmuseum, mooie avonden over media, muziek, literatuur, kunst en/of vogels in het Torpedo Theater, verscheidene openingen in het Spoorwegmuseum en de schrijversavond van het Harry Mulisch Festival in Café Américain te Amsterdam (echt waar).

Ook al heel wat jaartjes ben ik betrokken bij verschillende uitingen van het populaire Nederlandse nieuwsmedium De Speld. Niet alleen tijdens optredens in het land, bij de shows van De Speld Live, maar ook bij videoreportages voor Globaal Nieuws en afleveringen van De De Speld Podcast (de podcast van De Speld). Om de grote schare fans van De Speld verder te behagen hebben we tijdens de corona-lockdowns enkele malen live een editie gestreamd van de Grote Speld Avondklok Quiz.

Een productie die mij persoonlijk erg na aan het hart ligt is Een Nijlpaard Kon Lachengemaakt in samenwerking met Roelof de VriesDriedelige, verhalende podcast in opdracht van NPO Radio 1 / BNN-VARA vertelt het bijzondere, tragikomische verhaal van mijn oom Wim, die letterlijk en figuurlijk achter de schermen werkte bij het televisieprogramma Waku Waku. Met medewerking van o.a. Henny Huisman, Bert van der Veer, Paula Udondek, Loretta Schrijver, en starring miss Liz Snoijink als mijn tante Cor.

Op televisie was ik als jurylid/voice-over te horen in vele afleveringen van het legendarische woordspelletje Lingo (TROS). Als assistent/professor Tonnie van der Neut was ik te zien in seizoen 2 t/m 7 van De Beste Vrienden Quiz (NTR). Dit laatste programma kende online nog een hilarische spin-off in Tonnies Caravan Quiz, waarin ik vanuit een vouwcaravan live quizde met honderden basisscholieren en mijn BVQ-collega Bart Meijer.

En bent u toevallig toch een keer op bezoek in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, luister daar dan vooral naar de audiotour, dan neem ik u op geheel eigen wijze mee over de woeligste baren uit onze maritieme geschiedenis.

Michiel Eijsbouts als presentator boeken? Een uitsprekende keuze! Ik ben beschikbaar als presentator van uw podcast, explainer, corporate video, televisieprogramma, webinar of live event. Neem vooral vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden en een inschatting van de kosten.

Niet genoeg budget om Eijsbouts in te huren? Organiseer dan gewoon een evenement waarvoor ik gratis kom opdagen. Win-win-win!