Stem

‘Michiel Eijsbouts heeft de mooiste stem van Nederland.’

– Japke-d. Bouma, schrijver en columnist

Dat zijn aardige woorden van Japke-d. Nu is ‘mooi’ altijd een kwestie van smaak, maar we kunnen wel objectief vaststellen dat ik een duidelijke, volle (mannen)stem heb. In mijn carrière heb ik die op verschillende momenten in kunnen zetten. Natuurlijk op het podium, tijdens dagvoorzitterschappen en presentaties, maar ook bij verschillende audiovisuele producties. Zo was ik jarenlang jury en voice-over bij het tv-spelletje Lingo, en klonk mijn bronsgroen stemgeluid in vele corporate video’s, reclames en en podcasts.

 

Bijzonder trots ben ik op de familiepodcast Watizzut (NPO Zapp/NTR). In deze komische én educatieve podcast ga ik elke aflevering in gesprek met een ander voorwerp. Bijzondere voorwerpen als de paperclip, de tennisbal en het spruitje hebben zich al in de studio gemeld. Zij worden met verve gespeeld door de leukste acteurs van de wereld, onder wie Ilse Warringa, Merijn Scholten, Carice van Houten en Vera van Zelm. Ik teken voor de scripts, regie en presentatie.

 

Een andere poductie die mij persoonlijk erg na aan het hart ligt is Een Nijlpaard Kon Lachen (2019), gemaakt in samenwerking met meesterpodcaster Roelof de Vries. Deze driedelige, verhalende podcast in opdracht van NPO Radio 1 / BNN-VARA vertelt het bijzondere, tragikomische verhaal van mijn oom Wim, die letterlijk en figuurlijk achter de schermen werkte bij het legendarische televisieprogramma Waku Waku. Met verder ook de stemmen van Henny Huisman, Bert van der Veer, Paula Udondek, Loretta Schrijver, Harry Mulisch en starring miss Liz Snoijink als mijn tante Cor.

 

Een bijzonder, langlopend project waaraan ik mijn stembanden verbonden heb, heet de Clipphanger. Dit is een mooie serie van SchoolTV, waarin we in 80 seconden een onderwerp uitleggen, van kippenvel tot het communisme en van Aletta Jacobs tot Amy Winehouse. De teksten die ik oplepel zijn ook van mijn hand:

Wie was Amy Winehouse?

En bent u toevallig toch een keer op bezoek in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam? Luister daar dan vooral naar de audiotour, dan trotseren we samen de woeligste baren uit onze maritieme geschiedenis.

Mijn stem inzetten voor uw audio- of videoproductie? Da’s een uitsprekend idee! Bel me gauw op om de ‘Stem van de Noordelijke Benelux’ direct in actie te horen!

Dagvoorzitter

Een dagvoorzitter, dat is de persoon die een congres, relatiedag of ander inhoudelijk publieksevenement van begin tot eind ‘aan elkaar praat’: de plenaire keynote-spreker introduceren, een gesprek of debat leiden, vertellen waar de break-out-sessies over gaan en natuurlijk de weg wijzen naar het lunchbuffet en de borrelbar.

Ons land kent talloze kundige dagvoorzitters, elk met haar of zijn eigen aanpak. De mijne is gebaseerd op 3 pijlers: een gedegen voorbereiding, mijn gepatenteerde enthousiasme en écht contact met het publiek. Zo zorg ik ervoor dat niet alleen de spreker op het podium, maar ook het publiek zich gezien en gehoord voelt.

In de voorbereidingsfase denk ik graag mee over de invulling van uw event. Daarbij kan ik een direct beroep doen op een uitgebreid netwerk van kundige sprekers en onderhoudende, verbindende acts.

Michiel Eijsbouts als dagvoorzitter? Daar ga je voor zitten!

In het verlengde van mijn werkzaamheden als dagvoorzitter ben ik ook actief als presentator.
Stuur mij een bericht!