Trouwambtenaar

“Michiel was de beste trouwambtenaar op onze bruiloft! Hij is origineel, slim en lief en goed voorbereid. Maar wat hem vooral onderscheidt is zijn radar voor sfeer, waardoor hij de perfecte toon kon aanslaan. Als we nog een keer gaan trouwen, vragen we hem zeker weer!”

– Suzanne en Jurgen

Het sluiten van een officieel, burgerlijk huwelijk is een van de mooiste en eervolste werkzaamheden in mijn professionele leven. Ik doe dat in het hele land als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, oftewel ‘babs’.

Als jullie bepaald hebben wanneer en waar je wilt trouwen, krijg je van de gemeente vaak een overzicht van de lokale ambtenaren die dit huwelijk kunnen sluiten. In de meeste gemeenten kan je tegenwoordig ook kiezen voor een eigen babs. Dat kan een tante zijn die toevallig goed uit haar woorden komt, een goede vriend die jullie geschiedenis samen kent of een professional die deze beide rollen in zich verenigt – en dat is waar ik kom kijken.

Wanneer we samen in zee gaan om jullie huwelijk vorm te geven, maken we ruim vantevoren een afspraak om alle wensen en verwachtingen door te nemen. Het klapstuk van deze ceremonie is natuurlijk altijd het jawoord, met aansluitend het tekenen van de akte door bruidspaar en getuigen. Voorafgaand aan het jawoord zijn er legio mogelijkheden om de trouwceremonie vorm te geven:

 

– Een historisch overzicht van jullie ontmoeting tot aan de Grote Dag 

– Het uitwisselen van geloftes

– Een korte speech door iemand die jullie dierbaar is

– Een moment van overdenking

– Een speciale rol voor de getuigen

– (Live) muziek of poëzie

 

Tijdens de intake bespreken we deze opties, en fungeer ik graag als klankbord. Indien nodig spreek ik ook met beide huwelijkspartners apart af. In aanloop naar de Grote Dag houden we natuurlijk contact om te zorgen dat jullie wat de ceremonie betreft geen onzekerheden ervaren.

Als vriend, familielid en/of getuige ben ik bij heel wat huwelijksceremonies aanwezig geweest. Soms lijkt wel alsof de ambtenaar die dag liever zelf getrouwd was, zo lyrisch kunnen ze worden over romantiek als hoogste waarde in een mensenleven, of routineus-meeslepend gebrachte vertellingen over ‘het huwelijksbootje’, ‘tegenwind’, ‘ankers’ en ‘koers houden’. Dat is niet mijn stylo.

Ik leid jullie huwelijksceremonie zonder (valse) pathetiek, maar met ruimte voor echte emotie, waarbij een lach soms even veel zegt als een traan. Geen ‘opgeprikte’ sfeer, maar een echt persoonlijk, zo ontspannen mogelijk half uurtje dat schijnbaar toevallig uitmondt in de mooiste lettergreep van jullie leven.

Michiel Eijsbouts als trouwambtenaar? Daar zeg je ‘ja’ tegen!

Dagvoorzitter

Een dagvoorzitter, dat is de persoon die een congres, relatiedag of ander inhoudelijk publieksevenement van begin tot eind ‘aan elkaar praat’: de plenaire keynote-spreker introduceren, een gesprek of debat leiden, vertellen waar de break-out-sessies over gaan en natuurlijk de weg wijzen naar het lunchbuffet en de borrelbar.

Ons land kent talloze kundige dagvoorzitters, elk met haar of zijn eigen aanpak. De mijne is gebaseerd op 3 pijlers: een gedegen voorbereiding, mijn gepatenteerde enthousiasme en écht contact met het publiek. Zo zorg ik ervoor dat niet alleen de spreker op het podium, maar ook het publiek zich gezien en gehoord voelt.

In de voorbereidingsfase denk ik graag mee over de invulling van uw event. Daarbij kan ik een direct beroep doen op een uitgebreid netwerk van kundige sprekers en onderhoudende, verbindende acts.

Michiel Eijsbouts als dagvoorzitter? Daar ga je voor zitten!

In het verlengde van mijn werkzaamheden als dagvoorzitter ben ik ook actief als presentator.
Stuur mij een bericht!